Charita Valašské Meziříčí rozšiřuje vozový park

Třicet osobních automobilů se může někomu zdát moc, jinému málo.  Představme si území, na kterém Charita poskytuje své služby. To sahá od Horní Bečvy, Valašské Bystřice přes Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí po Kelč a Hranicko.

Jsou to dva mikroregiony Valašskomeziříčsko – kelečsko a Rožnovsko, kam Charita jezdí za svými klienty. Bez vyhovujícího  vybavení  auty by tento rozsah poskytování služeb nebyl možný.

Aby rozsah i kvalita služeb byla zachována, dochází  v současné době k rozšíření  vozového parku. Podařilo se nám uspět se žádostí o finanční podporu v rámci programu Ministerstva práce a sociálních věcí Rozvoj a obnova materiálně technické základny sociálních služeb.

Projekt s názvem Podpora mobility sociálních služeb Charity Valašské Meziříčí byl podpořen částkou 1 421 322,-Kč. V rámci veřejné zakázky byla vysoutěžená cena 1 895 097,- Kč. Spoluúčast Charity Valašské Meziříčí ve výši 473 775,-Kč byla uhrazena z prostředků Tříkrálové sbírky. Za vysoutěženou částku jsme pořídili tři automobily Škoda Fabia Activ a jeden devítimístný Opel Movano s úpravou pro převoz dvou osob na invalidním vozíku

Dva nové automobily budou  sloužit  Centru služeb pro seniory a lidi se zdravotním postižením v Rožnově pod Radhoštěm k plnění jejich pracovních povinností  včetně rozvozu obědů, ale také klientům k přepravě do zařízení, k lékaři, do škol a  k vyřízení běžných záležitostí. Jedno auto budou mít k dispozici pracovníci služeb pro lidi bez domova a v krizi. Opel Movano pak bude využíváno klienty všech služeb Charity Valašské Meziříčí.

Za Charitu Valašské Meziříčí                MPSV

Ing. et  Bc. Martina Došková