Národní potravinová sbírka pro Charitu Valašské Meziříčí

Jít do obchodu nakupovat jako vždycky, tentokrát ale hodit do košíku i nějaké trvanlivé potraviny navíc a věnovat je potřebným. Takový je, zjednodušeně řečeno, princip Národní potravinové sbírky. Její už pátý ročník se pomalu blíží, proběhne 11. listopadu 2017 v mnoha českých obchodech.

Národní potravinová sbírka je společným projektem platformy Byznys pro společnost, Armády spásy, NADĚJÍ, Charitou Česká republika a České federace potravinových bank.

Na podporu Charity Valašské Meziříčí - Centra sociálně-materiální pomoci (CSMP) bude sbírka probíhat v místním Kauflandu v sobotu 11. listopadu od 8 do 20 hodin. Vysbírané trvanlivé potraviny a drogerie pak poputují přímo do Centra, poté budou předány potřebným lidem, kteří se ocitli v nepříznivé sociální situaci.

O pomoc CSMP může požádat člověk, jehož příjmy jsou na nebo pod hranicí životního minima a který řeší nečekané nezbytné výdaje. Nebo člověk, který se vlivem různých okolností dostal do nečekané tíživé životní situace (požár, povodně, nečekaná ztráta zaměstnání,…). Bezplatná potravinová pomoc je poskytována na základě sociálního šetření a jen po nezbytně nutnou dobu.