VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ V DENNÍM CENTRU

Poslední březnový pátek jsme se s našimi klienty rozhodli přivítat jaro – i když počasí už bylo téměř letní. Připravili jsme si více aktivit, aby se každý mohl zapojit. Kolegyně se dokonce naučila plést „tatary“, což zkusila naučit i klienty.

Dva dny dopředu jsme natrhali vrbové pruty u Bečvy a nechali je ve vaně pořádně nasát vodu, aby byly dostatečně pružné. Nakonec si na pletení troufli jen dva klienti, a i přes počáteční nezdar nakonec vytvořili moc hezké a hlavně použitelné tatary. Nazdobené pomlázky jsme nabídli ke koupi zákazníkům Charitního šatníku.17.04-DC 1

Celý den byl v Denním centru pro lidi bez domova ve znamení tvorby a kreativity. I ostatní výtvory se vydařily. Pod rukami klientů vznikly dekorace, které využijeme k vyzdobení prostor Denního centra v období Velikonoc. Pro ty, kdo vyráběli s námi, kolega uvařil výbornou polévku. Jako „předkrm“ se podávala vaječná smaženice, protože jsme přeci obsah vyfouklých vajíček nemohli bez užitku vyhodit.

Tyto aktivity nejsou samoúčelné a kromě zpestření všedních dní slouží i k osvojení si nebo prohloubení pracovních dovedností a návyků – lidé se ledasčemu přiučí a procvičí. To vše vede k  posílení kompetencí důležitých i pro praktický život (spolupráce, píle apod.) a také k vyplnění volného času.

17.04-DC 4Z celého dne jsme měli dobrý pocit a věříme, že nejen my. V organizování různých akcí a aktivit chceme i dále pokračovat. Jsme rádi, že i klienti dávají návrhy a jsou aktivní. Proto bychom aktuálně chtěli do Velikonoc mimo jiné i upéct beránka – co myslíte, podaří se nám?

Kolektiv Denního centra pro lidi bez domova