Azylový dům pro matky s dětmi

Azylový dům je určen pro ženy s dětmi, těhotné ženy nebo ženy usilující o získání dětí do své péče. Služba se týká především těch žen, které zažívají domácí násilí, potřebují podporu a vedení při péči o děti a domácnost a které ztratily bydlení. Klientky musejí mít alespoň 18 let. Azylový dům nabízí 12 bytových jednotek s celkem 40 lůžky. Naše klientky jsou přechodně ubytovány v zařízených garsoniérách, v nichž mají k dispozici kuchyňský kout s vařičem, lednicí a nádobím; sprchový kout a WC.

Hospodaření, Péče o děti, Bydlení, Péče o domácnost

Centrum sociálně-materiální pomoci

Centrum sociálně-materiální pomoci poskytuje lidem v krizové životní situaci bezplatně potraviny, základní hygienické pomůcky, ošacení, domácí textil a domácí potřeby.

Hospodaření

Denní centrum

Denní centrum je určeno dospělým, kteří se ocitli bez domova, lidem žijícím v nedůstojných bytových podmínkách ohrožujících zdraví či život, lidem ve stavu nouze, bez zázemí, se špatným uspokojováním jejich základních potřeb. Našimi klienty jsou lidé starší 18 let. Podmínkou přijetí je přijatelný zdravotní stav (bez známek infekce), soběstačnost (bez nutnosti bezbariérového prostředí) a schopnost a ochota dodržovat pravidla fungování Denního centra.

Hospodaření, Bydlení, Vztahy

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi SASanky

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi jsou určeny těm rodinám, které usilují o návrat dětí z ústavní výchovy, a těm, v nichž žijí děti před ukončením středoškolských studií. Rodiny vedeme, motivujeme a podporujeme v řešení jejich nepříznivé situace. Služby poskytujeme přímo v domácnosti.

Sebeobsluha, péče o sebe, Hospodaření, Péče o děti, Bydlení, Práce, Péče o domácnost, Vztahy

Sociální rehabilitace Amika

Amika se zaměřuje na sociální rehabilitaci osob s duševním onemocněním. Podmínkou pro poskytnutí služeb je jednak doporučení ošetřujícího psychiatra nebo psychologa, jednak pravidelná odborná péče nutná vzhledem ke specifické problematice duševních onemocnění. Našimi klienty jsou lidé od 18 do 69 let.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Hospodaření, Práce, Péče o domácnost, Trávení volného času, Vztahy

Sociální rehabilitace Atta

Sociální rehabilitace Atta je určena lidem, kteří potřebují podporu při řešení své tíživé životní situace – především nezaměstnaným, lidem s nízkými příjmy či nestabilním zaměstnáním, lidem se zdravotním postižením, lidem s chronickým onemocněním, lidem bez domova, v krizi a lidem žijícím v sociálně vyloučených lokalitách.

Hospodaření, Bydlení, Práce, Péče o domácnost, Vztahy