Domácí zdravotní a paliativní péče

Služba Domácí zdravotní a paliativní péče je určena pacientům v jejich domácím prostředí – zabraňuje vytržení klienta z jeho přirozených sociálních vazeb. O klienty s akutním i chronickým onemocněním a pacienty v pokročilých a konečných stádiích nevyléčitelných chorob se starají registrované všeobecné sestry.

Zdraví

Dům pokojného stáří Valašská Bystřice - domov pro seniory

Dům pokojného stáří umožňuje lidem prožít klidné stáří bez obav, že zůstanou bez pomoci a to v prostředí co nejvíce podobném rodinnému. Snažíme se zachovat co nejdéle dosavadní schopnosti každého klienta a podporovat jej při udržování běžného způsobu života, přiměřené soběstačnosti a při zachovávání přirozených vztahů. To vše se zajištěním nepřetržité péče, s individuálním přístupem a respektem k duchovním hodnotám.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Bydlení

Dům pokojného stáří Valašská Bystřice - odlehčovací služba

Odlehčovací služba je určena lidem se sníženou soběstačností, kteří potřebují trvalou pomoc druhé osoby. Poskytováním služby zároveň odlehčujeme rodině a blízkým osobám, kteří o své blízké pečují.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Bydlení

Odlehčovací služba

Odlehčovací služba je určena seniorům a dospělým lidem s různým typem postižení nebo chronického onemocnění, kteří potřebují trvalou pomoc druhé osoby. Poskytováním služby zároveň odlehčujeme rodině a blízkým osobám, kteří o své blízké pečují. Službu nemůžeme poskytnout osobám s těžkým mentálním postižením a osobám s vážnou psychiatrickou diagnózou.

Osobní asistence

Služby Centra osobní asistence jsou určeny osobám, které jsou omezeny v soběstačnosti z důvodu věku, zdravotního postižení nebo dlouhodobého onemocnění. Osobní asistentky našim klientům nabízejí pomoc při nejrůznějších činnostech každodenního života. Fungují v domácím prostředí i tam, kde uživatelé potřebují. Našimi klienty jsou děti od 7 let a dospělí. Služby poskytujeme lidem žijícím na Valašskomeziříčsku, Kelečsku a Rožnovsku.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Trávení volného času, Vztahy

Pečovatelská služba Kelč

Pečovatelská služba Kelč je určena pro seniory a osoby s tělesným, mentálním nebo kombinovaným postižením se sníženou soběstačností. Našimi klienty jsou lidé od 19 let až po seniory starší 80 let.

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Půjčovna nabízí zdravotní a rehabilitační pomůcky osobám, které je z důvodu svého zdravotního stavu potřebují k běžnému životu a setrvání v domácnosti.

Kelč, Rožnov pod Radhoštěm

Sociální rehabilitace Amika

Amika se zaměřuje na sociální rehabilitaci osob s duševním onemocněním. Podmínkou pro poskytnutí služeb je jednak doporučení ošetřujícího psychiatra nebo psychologa, jednak pravidelná odborná péče nutná vzhledem ke specifické problematice duševních onemocnění. Našimi klienty jsou lidé od 18 do 69 let.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Hospodaření, Práce, Péče o domácnost, Trávení volného času, Vztahy

Sociální rehabilitace Atta

Sociální rehabilitace Atta je určena lidem, kteří potřebují podporu při řešení své tíživé životní situace – především nezaměstnaným, lidem s nízkými příjmy či nestabilním zaměstnáním, lidem se zdravotním postižením, lidem s chronickým onemocněním, lidem bez domova, v krizi a lidem žijícím v sociálně vyloučených lokalitách.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Hospodaření, Bydlení, Práce, Péče o domácnost, Vztahy