Domácí zdravotní a paliativní péče

Služba Domácí zdravotní a paliativní péče je určena pacientům v jejich domácím prostředí – zabraňuje vytržení klienta z jeho přirozených sociálních vazeb. O klienty s akutním i chronickým onemocněním a pacienty v pokročilých a konečných stádiích nevyléčitelných chorob se starají registrované všeobecné sestry.

Zdraví

Dům pokojného stáří Valašská Bystřice - domov pro seniory

Dům pokojného stáří umožňuje lidem prožít klidné stáří bez obav, že zůstanou bez pomoci a to v prostředí co nejvíce podobném rodinnému. Snažíme se zachovat co nejdéle dosavadní schopnosti každého klienta a podporovat jej při udržování běžného způsobu života, přiměřené soběstačnosti a při zachovávání přirozených vztahů. To vše se zajištěním nepřetržité péče, s individuálním přístupem a respektem k duchovním hodnotám.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Bydlení

Dům pokojného stáří Valašská Bystřice - odlehčovací služba

Odlehčovací služba je určena lidem se sníženou soběstačností, kteří potřebují trvalou pomoc druhé osoby. Poskytováním služby zároveň odlehčujeme rodině a blízkým osobám, kteří o své blízké pečují.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Bydlení

Odlehčovací služba

Odlehčovací služba je určena seniorům a dospělým lidem s různým typem postižení nebo chronického onemocnění, kteří potřebují trvalou pomoc druhé osoby. Poskytováním služby zároveň odlehčujeme rodině a blízkým osobám, kteří o své blízké pečují. Službu nemůžeme poskytnout osobám s těžkým mentálním postižením a osobám s vážnou psychiatrickou diagnózou.

Osobní asistence

Služby Centra osobní asistence jsou určeny osobám, které jsou omezeny v soběstačnosti z důvodu věku, zdravotního postižení nebo dlouhodobého onemocnění. Osobní asistentky našim klientům nabízejí pomoc při nejrůznějších činnostech každodenního života. Fungují v domácím prostředí i tam, kde uživatelé potřebují. Našimi klienty jsou děti od 7 let a dospělí. Služby poskytujeme lidem žijícím na Valašskomeziříčsku, Kelečsku a Rožnovsku.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Trávení volného času, Vztahy

Pečovatelská služba Kelč

Pečovatelská služba Kelč je určena pro seniory a osoby s tělesným, mentálním nebo kombinovaným postižením se sníženou soběstačností. Našimi klienty jsou lidé od 19 let až po seniory starší 80 let.

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Půjčovna nabízí zdravotní a rehabilitační pomůcky osobám, které je z důvodu svého zdravotního stavu potřebují k běžnému životu a setrvání v domácnosti.

Kelč, Rožnov pod Radhoštěm

Sociální rehabilitace Amika

Sociální rehabilitace Amika podporuje dospělé osoby s duševním onemocněním v rozvoji jejich schopností a dovedností tak, aby se začlenily do běžné společnosti a v rámci svých možností žily plnohodnotný život. Našimi klienty jsou lidé od 18-ti let.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Hospodaření, Práce, Péče o domácnost, Trávení volného času, Vztahy

Sociální rehabilitace Atta

Sociální rehabilitace Atta je určena lidem, kteří potřebují podporu při řešení své tíživé životní situace – především nezaměstnaným, lidem s nízkými příjmy či nestabilním zaměstnáním, lidem se zdravotním postižením, lidem s chronickým onemocněním, lidem bez domova, v krizi a lidem žijícím v sociálně vyloučených lokalitách.

Zdraví, Sebeobsluha, péče o sebe, Hospodaření, Bydlení, Práce, Péče o domácnost, Vztahy