"Máte doma oblečení, hračky, nádobí, knihy nebo něco jiného, co už nepoužíváte?
Chcete pomoci lidem, kteří žijí v nuzných podmínkách?
Chcete podpořit činnost charity?
Chcete si pořídit něco pěkného na sebe?
Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, čtěte, prosím, dále.
Prostřednictvím charitního šatníku totiž může pomoci opravdu každý."

Charitní šatník je dobrovolnickým projektem Charity Valašské Meziříčí. Byl otevřen v roce 1992 a byl jednou z prvních činností, kterou Charita Valašské Meziříčí vykonávala. Jeho provoz je postaven na přijímání a zpracování darů veřejnosti v podobě oblečení, hraček, knížek, textilu, nádobí a dalších věcí, které lze nějakou formou dále využívat a které mohou ještě sloužit svému účelu.

Otevírací doba Charitního šatníku:

v pondělky, středy, pátky  od 8 do 12 hodin;

v úterky od 12 do 16 hodin.

Otevírací doba pro bezplatný výdej:  na základě poukázky

v pondělky a středy    12 - 14 hod.

Kde nás najdete:

Charitní šatník sídlí na ulici Zámecká ve stejné budově jako Denní centrum a Noclehárna pro lidi bez domova. Příchod je z ulice Zámecké (mezi železničním přejezdem a Mlékárnou Valašské Meziříčí. Jakmile se dostanete k Mlékárně a budete ji mít po levé straně, vstup do Charitního šatníku je hned za Mlékárnou vlevo). Vchází se k nám zelenou branou z vlnitého plechu. Umístění Charitního šatníku naznačuje červená šipka na obrázku - klikněte ZDE

ul. Zámecká 921, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí

Co všechno přijímáme do charitního šatíku

V průběhu celého roku přijímáme oblečení dětské, dámské, pánské. Dále obuv, hračky, knihy, nepotřebné nádobí, utěrky, ložní prádlo, deky, přikrývky, záclony, zkrátka to, co je již pro Vás nepotřebné a druhým to ještě může být k užitku. Často se na nás lidé obracejí s dotazem, zda mohou v létě dovézt zimní oblečení a naopak. Není potřeba rozlišovat věci na sezónní. Jedinou podmínkou je, aby všechno bylo čisté.

Jak jsou darované věci využívány.

Všechny Vaše dary najdou znovu své využití. Část jich zůstává v Charitním šatníku a je určena lidem, kteří jsou v nepříznivé životní situaci, lidem v krizi a nouzi, lidem bez domova. Díky darům Charitního šatníku můžeme podpořit uživatelé služeb Charity Valašské Meziříčí, zejména uživatele Denního centra pro lidi bez domova, Noclehárny, Terénní služby a Sociální rehabilitace. Nabídky Charitního šatníku rovněž využívají uživatelky Azylového domu pro matky s dětmi ve Valašském Meziříčí, Sociální aktivizační služby pro rodiny s dětmi atd. Spolupracujeme rovněž s dalšími sociálními službami ve Valašském Meziříčí a okolí, kde charitní šatníky nejsou (Domy na půl cesty VM, Poradna pro ženy a dívky v Rožnově p. R. atd.)

Část věcí dobrovolníci vytřídí a připravují k humanitárním účelům. Některé zůstávají zde v republice pro případ požárů, povodní a jiných katastrof. Další jsou odváženy například na Ukrajinu a do Afghánistánu, kde lidé bojují s velkým nedostatkem a bídou.

Věci také prodáváme za nízké ceny v Charitním šatníku a dobročinném obchodě Krámek v pasáži. Naši činnost tak můžete podpořit nejen darováním věcí k prodeji, ale i nákupem. Finance získané za prodej se využívají k dalším činnostem Charity.

A ještě je třeba zmínit oblečení, které již není použitelné - rozthané, nefunkční či jinak nevyužitelné se odváží do firmy Dimatex, kde slouží k průmyslovému zpracování. Takto získané finance se opět použijí k charitativním učelům, neboť spoustu věcí nelze získat jiným způsobem než za finanční částku. Proto je i tato pomoc nesmírně důležitá. Děkujeme!

Další informace Vám rádi podají pracovníci na telefonu: