Centrum sociálně-materiální pomoci

Centrum sociálně-materiální pomoci poskytuje lidem v krizové životní situaci bezplatně potraviny, základní hygienické pomůcky, ošacení, domácí textil a domácí potřeby.

S čím můžeme pomoci?

Materiální pomoc je určena lidem, kteří kvůli své aktuální životní situaci mají problém zajistit si základní životní potřeby – teplo, jídlo, čistota. Pomoc je vydávána na základě prošetření situace sociálním pracovníkem a ustanovení nutnosti a vhodnosti pomoci. K zajištění prostředků pro materiální pomoc disponuje Centrum sociálně-materiální pomoci skladem ošacení, hygieny, domácích potřeb a potravin, který se nachází v místě sídla zařízení.

Pomoc je poskytována buď v Centru na ulici Zámecká 921, Valašské Meziříčí nebo terénně pro osoby ze vzdálenějších obcí, pokud se žadatel z vážných důvodů nemůže dostavit pro pomoc osobně do zařízení.

Provozní doba pro terénní výdej pomoci:
           Úterý:              8:00 – 13:00

Středa:            8:00 – 13:00

V případě nutnosti i jiné dny a hodiny dle předchozí domluvy, podle možností sociální pracovnice Centra sociálně-materiální pomoci a podle akutnosti pomoci.

Služba je poskytována bezplatně.

Provozní doba:

pondělí