Dům pokojného stáří Valašská Bystřice - domov pro seniory

Dům pokojného stáří umožňuje lidem od 65 let věku prožít klidné stáří bez obav, že zůstanou bez pomoci a to v prostředí co nejvíce podobném rodinnému. Snažíme se zachovat co nejdéle dosavadní schopnosti každého klienta a podporovat jej při udržování běžného způsobu života, přiměřené soběstačnosti a při zachovávání přirozených vztahů, to vše s individuálním přístupem a respektem k duchovním hodnotám.

Dům pokojného stáří funguje od roku 1992. Vybudování Domova pro seniory iniciovala obec Valašská Bystřice, nyní je zřizovatelem Charita Valašské Meziříčí. V roce 2012 prošel rozsáhlou rekonstrukcí, která navýšila kapacitu na nynějších 26 lůžek.

S čím můžeme pomoci?

Obyvatelům domova pomáháme prožít důstojné stáří s přihlédnutím k individuálním potřebám každého z nich a vytváříme podmínky pro zachování dosavadního způsobu života. Podporujeme udržení úrovně soběstačnosti a nezávislosti uživatelů (v rámci zdravotních možností) a zachování stávajících tělesných, smyslových a psychických schopností uživatelů prostřednictvím různých aktivizačních činností. Dle přání uživatelů zajišťujeme jejich duchovní podporu po celou dobu pobytu.

Služby zajišťujeme odborně vzdělaným a proškoleným personálem, který respektuje potřeby uživatelů.

Služba je poskytována za úhradu.

Provozní doba pro kontaktování pracovníků Domu pokojného stáří je v pracovní dny od 7:00 do 15:00 hod.

Provozní doba:

Nepřetržitý provoz