Sociální rehabilitace Atta

Sociální rehabilitace Atta je určena lidem, kteří potřebují podporu při řešení své tíživé životní situace – především nezaměstnaným, lidem s nízkými příjmy či nestabilním zaměstnáním, lidem se zdravotním postižením, lidem s chronickým onemocněním, lidem bez domova, v krizi a lidem žijícím v sociálně vyloučených lokalitách.

Naším cílem je podporovat a rozvíjet sociálně vyloučené osoby, aby uspěly na trhu práce a začlenily se do většinové společnosti. Službu poskytujeme ambulantně v kanceláři nebo v terénu, v prostředí, které klient důvěrně zná (např. v místě bydliště, u lékaře, na úřadě, poště apod.).

Našimi klienty jsou ženy a muži ve věku 19 – 80 let.

S čím můžeme pomoci?

Usilujeme o to, aby se naši klienti zařadili do běžné společnosti. Učíme je, jak pečovat o domácnost, jak zvládnout péči o vlastní osobu, jak hospodařit s penězi. S klienty spolupracujeme na rozvoji jejich schopností a dovedností v oblasti komunikace a zvládání praktických činností (jednání na úřadech, práce s informacemi, vyřizování osobních dokladů, hledání pracovních nabídek atd.). Podporujeme je při překonávání sociální izolace, zachování současných vztahů a vytváření nových.

Služba je poskytována bezplatně.

Provozní doba:

pondělí