Terénní služba Domino

Terénní služba Domino je určena pro osoby bez přístřeší a osoby v krizi, které z různých důvodů ztratily domov. Službu poskytujeme v přirozeném prostředí klienta – na ulici, v parcích, ve squatech, zahradních chatkách atp. – v lokalitách Valašské Meziříčí, Rožnov pod Radhoštěm a přilehlých obcích. Našimi klienty jsou lidé od 18 let.

S čím můžeme pomoci?

Naším cílem je kontaktovat muže a ženy bez přístřeší s nabídkou řešení jejich sociální situace, a zabránit tak jejich sociálnímu vyloučení. Včasným vyhledáváním osob a poskytováním informací se snažíme mírnit rizika spojená s pobytem na ulici.

S klienty spolupracujeme na rozvoji jejich schopností a dovedností v oblastech společenských vztahů, kontaktů s rodinou a běžného způsobu života.

Uživatelům služby nabízíme doprovod do zdravotnických zařízení a na úřady, pomáháme jim s vyřizováním dávek, důchodů či osobních dokladů. Zájemcům poskytujeme základní sociální poradenství v oblasti bydlení a práce.

Zprostředkováváme kontakty na další služby, zejména Denní centrum, Noclehárnu a Centrum sociálně-materiální pomoci.

Služba je poskytována bezplatně.

Provozní doba:

pondělí