Terénní služba Domino

Terénní služba Domino je určena pro osoby bez přístřeší a osoby v krizi, které z různých důvodů ztratily domov. Službu poskytujeme v přirozeném prostředí klienta – na ulici, v parcích, ve squatech, zahradních chatkách atp. – v lokalitách Valašské Meziříčí, Rožnov pod Radhoštěm a přilehlých obcích. Našimi klienty jsou lidé od 18 let.

S čím můžeme pomoci?

Cílem služby je monitorovat danou oblast, vyhledávat a kontaktovat osoby bez přístřeší za účelem pomoci a podpory při řešení jejich nepříznivé životní situace a minimalizovat rizika způsobu jejich života.

Klientům nabízíme sociální poradenství, doprovody a pomoc při jednání na úřadech, u lékaře, ve zdravotnických zařízeních, v různých institucích. Pomáháme s vyřizováním dávek, důchodů, osobních dokladů. Poskytujeme krizovou potravinovou a materiální pomoc.

Zprostředkováváme další návazné služby, jako jsou denní centrum, (poskytuje mj. zázemí pro hygienu a přípravu stravy, potravinovou pomoc) či noclehárna (hygiena, přespání).

Poskytujeme základní poradenství v oblasti bydlení a práce.

S klienty spolupracujeme na rozvoji jejich schopností a dovedností v oblastech společenských vztahů, kontaktů s rodinou a běžného způsobu života.

Služba je poskytována bezplatně.

Provozní doba:

pondělí