Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výběrová řízení - Charita Valašské Meziříčí

Charita Valašské Meziříčí hledá pracovníky na tyto pozice:

pečovatel/ka - výpomoc

pečovatel/pečovatelka - Charitní dům pokojného stáří Valašská Bystřice

Nově:                soc. pracovník sociální rehabilitace ATTA - úvazek 0,75 (do 18.12)

soc. pracovník sociální rehabilitace ATTA - plný úvazek (do 18.12.)

terénní pracovník v soc. službách pečovatelské služby

sociální pracovník pečovatelské služby

zdravotní sestra

sociální pracovník sociální rehabilitace AMIKA (do 31.12.2017)

sociální a aktivizační pracovník Charitního domu pokojného stáří (do 31.12.2017)

Děkujeme!

Na podporu Centra sociálně materiální pomoci Charity Valašské Meziříčí se potravinová sbírka konala v místním Kauflandu. Celkově lidé darovali 1096,45 kg potravin a hygienických potřeb. Oproti minulému roku je to v celkovém objemu skoro o 100 kg méně. Nejvíce lidé darovali trvanlivé potraviny (mouky, rýže, těstoviny, cukr, ale i cca 100 kg cenných konzerv s masem, rybami, zeleninou či ovocem). Hygienických potřeb půjde do Centra sociálně materiální pomoci téměř 90kg.
Celkem se do sbírky zapojilo 30 dobrovolníků. Dárcům i všem, kteří se na sbírce podíleli, patří velký dík.

Foto 1               Foto 5

Národní potravinová sbírka pro Charitu Valašské Meziříčí

Jít do obchodu nakupovat jako vždycky, tentokrát ale hodit do košíku i nějaké trvanlivé potraviny navíc a věnovat je potřebným. Takový je, zjednodušeně řečeno, princip Národní potravinové sbírky. Její už pátý ročník se pomalu blíží, proběhne 11. listopadu 2017 v mnoha českých obchodech.

Stromy budou vyprávět příběhy lidí pěstujících banány

Výstava na stromech se koná v desítkách parků po celé České republice již třetím rokem při příležitosti Světového dne důstojné práce. Ten se slaví 7. října. Minulé ročníky se věnovaly pěstování kávy a pracovním podmínkám v koželužnách a při výrobě obuvi.

Seznam míst a více informací o akci najdete na www.vystavanastromech.cz.

SASanky slavily 10 let

Ve čtvrtek 21.9. jsme si připomněli 10. výročí založení Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi (SAS). Oslavy začaly již dopoledne, a to přednáškou pro studenty místního Gymnázia Františka Palackého.

Přijďte se podívat do Zastávky.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vás zve na Den otevřených dveří. Sraz je ve středu 4.října od 13 do 17 hodin v Zastávce, Na Potůčkách 872 ve Valašském Meziříčí.

17.10-Den otevřených dveří Zastávka-1

Dny duševního zdraví

Dovolujeme si Vás pozvat na Dny duševního zdraví. Od 18.září do 1. října v Café Tucan bude k vidění výstava "Když se duše usmívá". Po celou dobu výstavy budete mít možnost nahlédnout do činnosti Centra Amika formou pohádky "Jak rytíři a rytířky řádu Amika bojovali se zlým čarodějem".
V úterý 19. září od 17 do 19 hodin se v Café Tucan uskuteční přednáška Mgr. Petry Tošněrové, DiS. s názvem " Schizofrenie - zaostřeno na duši". Součástí přednášky budou originální audionahrávky lidí s touto disgnozou, obrazové ukázky děl lidí v akutní fázi schizofrenie.

Plakát akce

SASANKY SLAVÍ 10 LET

Zveme Vás na oslavu 10. výročí založení naší sociální služby SASANKY. Je to  terénní služba podporující rodiny v obtížné životní situaci.

Plakát

Psychobudka

Centrum Amika – sociální rehabilitace pro osoby s chronickým duševním onemocněním přiblížilo ve dnech od 17. do 25.6.  pocity a prožitky lidí trpících schizofrenií prostřednictvím interaktivního filmu „Do vlastních rukou“ ve speciálním projekčním boxu s názvem PSYCHOBUDKA v prostorách Kafé Tucan.

Když se duše usmívá

17.07-Amika 19.7.2017Charita Valašské Meziříčí, Centrum Amika, sociální rehabilitace pro osoby s chronickým duševním onemocněním, pořádá v Městské knihovně ve Valašském Meziříčí výstavu výtvarné a rukodělné tvorby svých klientů nazvanou Když se duše usmívá. Výstavu si můžete prohlédnou do 28.7.2017.