Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Výběrová řízení - Charita Valašské Meziříčí

Charita Valašské Meziříčí hledá pracovníky na tyto pozice:

pečovatel/pečovatelka         pečovatel/ka - výpomoc

pečovatel/pečovatelka - Charitní dům pokojného stáří Valašská Bystřice

Nově:                zdravotní sestra                        pečovatel/ka Kelč - zkrácený úvazek

sociální pracovník - služba SAS

sociální pracovník osobní asistence

Když se duše usmívá

17.07-Amika 19.7.2017Charita Valašské Meziříčí, Centrum Amika, sociální rehabilitace pro osoby s chronickým duševním onemocněním, pořádá v Městské knihovně ve Valašském Meziříčí výstavu výtvarné a rukodělné tvorby svých klientů nazvanou Když se duše usmívá. Výstavu si můžete prohlédnou do 28.7.2017.

Krámek v pasáži zve na oblíbenou akci

Krámek v pasáži Vás srdečně zve na oblíbenou prázdninovou slevu. Nyní jsme pro Vás připravili nejen tradiční 50 % slevu veškerého oblečení, ale i plyšových hraček a keramiky.

Slevová akce 2017

Charita Valašské Meziříčí rozšiřuje vozový park

Třicet osobních automobilů se může někomu zdát moc, jinému málo.  Představme si území, na kterém Charita poskytuje své služby. To sahá od Horní Bečvy, Valašské Bystřice přes Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí po Kelč a Hranicko.

Naplňte s námi kontejner pro Haiti

Vyučit se švadlenou, mít lepší garderobu, vybavenou třídu či školní knihovnu, mít čím se ošetřit… Takto a mnohem víc pomůže chudým Haiťanům kontejner s materiální sbírkou, kterou Arcidiecézní charita Olomouc vyšle letos na podzim do Karibiku. Lidé můžou Kontejner pro Haiti začít plnit již v těchto dnech. Uvidíme, zda váhu zásilky posílí na maximálních 14 tun.

Kontejner pro Haiti - plakát

Projekt  „Děti na pomoc aktivnímu stáří“  byl slavnostně zakončen

Přestřižením pásky jsme v úterý 27.6. slavnostně otevřeli revitalizovanou zahradu u Charitního domu pokojného stáří ve Valašské Bystřici. Za přítomnosti zástupkyně Nadace ČEZ, vedení obce Valašská Bystřice, kněze, vedení a žáků zdejší Základní školy a Gymnázia Františka Palackého ve Valašském Meziříčí,  dalších významných hostů a především obyvatel a zaměstnanců domova byl zakončen projekt naší Charity s názvem „Děti na pomoc aktivnímu stáří“, který jsme mohli realizovat díky finanční podpoře Nadace ČEZ ve výši 596 000 Kč.

Psychobudka poprvé ve Valmezu

Máte jedinečnou možnost zjistit, co pociťují a prožívají lidé trpící schizofrenií prostřednictvím interaktivního filmu Do vlastních rukou ve speciálním projekčním boxu s názvem Psychobudka.

Tento projekční box bude umístěn v Café Tucan na náměstí ve Valašském Meziříčí od 17. 6. do 25. 6. 2017.

Psychobudka vznikla v rámci projektu Paralelní světy se záměrem zprostředkovat zdravým lidem možnost ponořit se na chvíli do světa lidí trpících schizofrenií a prožít alespoň zlomek toho, co mohou nemocní, kteří se neléčí, prožívat každý den.

Pozvánka na akci

Pozvánka na cimbálový festival

Dovolte, abychom Vás pozvali na Odpoledne s Charitou, které se koná v rámci XII. Mezinárodního festivalu cimbálu v pátek 26. 5. 2017 od 15:00 hodin na ulici Křížkovského (před kostelem Nanebevzetí Panny Marie) ve Valašském Meziříčí.

Přijďte s námi strávit příjemné páteční odpoledne. Zahraje nám cimbálová muzika Malá Jasénka. Připraveno bude bohaté občerstvení z regionálních a férových potravin. Prohlednout si můžete výstavu k problematice Fair tradu. Připraven bude také prodej knih z Krámku v pasáži.

V 18:30 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie začne koncert s názvem Cimbál v komorní hudbě, na kterém cimbalisté mladé generace představí cimbál netradičně.

Vstupné je dobrovolné. Výtěžek bude věnován pro potřeby naší Charity.

Program festivalu naleznete zde

Co pro vás připravila Charita Val. Meziříčí

Ve Valašském Meziříčí se poprvé férově snídalo

Valašské Meziříčí, 13. května 2017 – Na více než 160 místech se v sobotu uskutečnil piknik na podporu lokálních a fairtradových pěstitelů. Ve Valašském Meziříčí proběhl na nádvoří zámku Žerotínů. Sešlo se na něm přes 90 lidí. Na dekách si pochutnávali na fairtradové kávě či čaji a doma napečených buchtách
z fairtradového cukru a kakaa, na sýrech, tvarohu a na pomazánkách z produktů místních farmářů. Lidé tak dali najevo, že je zajímá, kdo a za jakých podmínek pro ně plodiny pěstuje.

Férová snídaně NaZemi poprvé ve Valašském Meziříčí

V sobotu 13. května se ve Valašském Meziříčí  uskuteční piknikový happening na podporu fairtradových a lokálních pěstitelů – Férová snídaně NaZemi. 17.05-ferova snidane grafikaValmez se tak přidá k více než stovce míst, kde se ve stejný čas sejdou tisíce lidí, aby vyjádřily svůj zájem o pěstitele a pěstitelky, jejichž plodiny se dostávají na náš stůl.