Tříkráloví koledníčci vyjdou do ulic

• 5. ledna 2018 19:49
Tříkráloví koledníčci vyjdou do ulic

V pátek 5. a v sobotu 6. ledna proběhne v místech, kde působí naše Charita tradiční Tříkrálová sbírka.

Charita Valašské Meziříčí vyšle do ulic koledníčky s dospělým doprovodem, kteří navštíví téměř každou domácnost s přáním všeho dobrého v novém roce a s prosbou o finanční dar. Výtěžek sbírky bude věnován na pomoc lidem v akutní nouzi, na podporu Centra sociálně-materiální pomoci, na nezbytnou opravu budovy, ve které sídlí služby pro lidi bez domova a na opravu komunikačního systému sestra-klient v Charitním domově pokojného stáří ve Valašské Bystřici.

V roce 2017 vybrali koledníci pod Charitou Valašské Meziříčí částku 2 068 836 Kč. Část těchto peněz putovala na domácí a zahraniční projekty Arcidiecézní charity Olomouc. Charita Valašské Meziříčí pak hospodařila s částkou 1 224 765,-Kč. Ty byla použita na přímou pomoc lidem v akutní nouzi, na revitalizaci zahrady pro seniory v Charitním domě pokojného stáří ve Valašské Bystřici, na spolufinancování nákupu automobilů z projektu MPSV, na financování první etapy oprav signalizace sestra-pacient v Charitním domě pokojného stáří ve Valašské Bystřici a na nákup kompenzačních pomůcek.

Děkujeme všem, kteří naše koledníky přijmou a přispěji finančním darem ve prospěch potřebných.

Čtěte dále...

Aki přinesla koledu Aki přinesla koledu

Aki přinesla koledu

21. 12. 2017