Tříkrálová sbírka v roce 2019 v Charitě Valašské Meziříčí

• 14. ledna 2019 16:22
Tříkrálová sbírka v roce 2019 v Charitě Valašské Meziříčí

Děkujeme všem koledníkům, dobrovolníkům a dárcům za letošní podporu Tříkrálové sbírky. Zapojeno bylo 26 obcí a více než 1.500 dobrovolníků. Podařilo se vybrat částku 2.372.773 Kč.

Charita Valašské Meziříčí uspořádala letos již 19. ročník tradiční Tříkrálové sbírky. Smyslem této celonárodní akce je vykoledovat finanční prostředky na pomoc potřebným, kteří se ocitli v nečekané složité situaci a zdravotně i sociálně znevýhodněným občanům.

Na území působnosti Charity Valašské Meziříčí se koledovalo v pátek 4. ledna a v sobotu 5. ledna a do koledování se zapojilo celkem 394 skupinek koledníků. Znamená to, že do této sbírky se dobrovolně zapojilo minimálně 1 576 osob.

Letos se počtvrté podařilo na celém území působnosti Charity Valašské Meziříčí překročit hranici 2 miliónu korun. Celkem se od dárců vykoledovalo 2 372 773 Kč (tj. o 78 742 Kč více než loni). Z toho ve Valašském Meziříčí 503 496 Kč.

Část těchto peněz putuje na domácí a zahraniční projekty Arcidiecézní charity Olomouc.

Místní Charitě zůstává 58% z vybrané částky. Ty budou použity na přímou finanční pomoc pro lidi, kteří se ocitnou v nečekané tíživé situaci. Dále budou použity na rekonstrukci vnitřních prostor budovy na ulici Zámecká ve Valašském Meziříčí, ve které sídlí služby pro lidi bez domova – Terénní služby, Denní centrum, Noclehárna a Centrum sociálně materiální pomoci. Část výtěžku bude použita na pokrytí provozních nákladů Centra sociálně materiální pomoci, jehož úkolem je bezplatně poskytnout, na základě vydané poukázky, materiální (potraviny, šatstvo) a ve zvlášť naléhavých případech i finanční pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Posledním projektem, který bude podpořen z financí Tříkrálové sbírky, je zakoupení dekontaminačního přístroje pro Dům pokojného stáří ve Valašské Bystřici. Přístroj bezpečně nakládá se zdravotnickým odpadem, konkrétně s použitými inkontinenčními pomůckami (jednorázové pleny, plenkové kalhotky apod.).

Vedení Charity Valašské Meziříčí tímto upřímně děkuje všem, kteří se do sbírky jakkoliv zapojili. Děkujeme rovněž obcím, městům, farnostem za vstřícnost a ochotu.

Všem za pomoc při organizaci a za příspěvky do kasiček patří ještě jednou velký dík.

Za Charitu Valašské Meziříčí

Martina Došková

Více o využití Tříkrálové sbírky v roce 2019 se dozvíte zde.

Čtěte dále...

Poděkování všem dobrovolníkům Charity Valašské Meziříčí Poděkování všem dobrovolníkům Charity Valašské Meziříčí

Poděkování všem dobrovolníkům Charity Valašské Meziříčí

23. 12. 2018