Tvořivý prostor pro pomoc dětem i dospělým s duševním onemocněním

Tvořivý prostor pro pomoc dětem i dospělým s duševním onemocněním

Cílem Sociální rehabilitace AMIKA ve Valašském Meziříčí je, aby se děti i dospělí lidé s duševním onemocněním zařadili do běžné společnosti, tzn., aby dokázali samostatně bydlet, aby docházeli do zaměstnání či do škol, dokázali smysluplně vyplnit volný čas., apod. Zakoupení a využívání terapeutického pískoviště a hrnčířského kruhu přispěje k vytvoření prostoru pro rozvoj jejich schopností a dovedností v oblasti komunikace, mezilidských vztahů, zvládání praktických činností, pro tvořivé zpracování témat a hledání řešení problémů.

11 378 vhozených žetonů rozhodlo o vítězném umístění našeho projektu TVOŘIVÝ PROSTOR PRO POMOC DĚTEM I DOSPĚLÝM S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM v prodejnách Tesco Valašské Meziříčí a Zubří v rámci 10. kola grantového programu Vy rozhodujete, my pomáháme.

Sociální rehabilitace Amika obdrží 30 000,- Kč na pořízení hrnčířského kruhu a terapeutického pískoviště pro podporu sociální práce s dětmi i dospělými.

Děkujeme všem, kteří svými hlasy projekt podpořili. Zároveň děkujeme Tesco Stores ČR. a.s. a Nadačnímu fondu Tesco, které ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti grantový program realizují.

8. 3. 2022 se náš pan ředitel Jiří Gavenda zúčastnil slavnostního předání šeků projektu Vy rozhodujete, my pomáháme v prodejně Tesco Valašské Meziříčí.