Zpět na stránku služby

Nabídka služeb

Strava

Klientům je k dispozici denně instantní polévka a chléb. Mohou si také vybrat další potraviny podle aktuální nabídky a ceníku. Po celou provozní dobu máme připraven čaj, v létě šťávu.
Součástí Denní místnosti je vybavená kuchyňská linka s rychlovarnou konvicí a mikrovlnnou troubou. K přípravě vlastní stravy mohou klienti využít varnou desku.
Klienti si mohou stravu zajistit také formou výpomoci (úklidy, sanitární dny aj.) či spoluprací při řešení své sociální situace.

Hygiena (WC, sprcha, praní/výměna prádla)

V Denním centru je sociální zařízení zvlášť pro muže a ženy. Klienti mohou využít možnost sprchování i holení zdarma, včetně zapůjčení ručníku, mýdla, šamponu, přípravků na/po holení aj. potřeb. Mohou si zde také vyprat prádlo.

V odůvodněných případech mohou sociální pracovnice vypsat poukázku do Centra sociálně-materiální pomoci, kde mohou získat nejnutnější ošacení, obuv, případně jinou nezbytnou materiální pomoc. Je však nutné, abychom viděli, že projevují ochotu a aktivitu při řešení své životní situace a zajišťování chodu Denního centra.

Podpora při řešení nepříznivé životní situace

Důležitou součástí naší práce je pomoc klientům řešit jejich nepříznivou životní situaci. Poskytujeme informace týkající se vyřizování dávek hmotné nouze či státní sociální podpory, kontakty na úřady a instituce, lékařskou pomoc, podporu při hledání zaměstnání a hospodaření s finančními prostředky. Nabízíme pomoc s vyplňováním úředních tiskopisů, s vyřízením osobních dokladů (občanský průkaz, rodný list) nebo s navázáním kontaktů s rodinou.