Domácí zdravotní a paliativní péče

Služba Domácí zdravotní a paliativní péče je určena pacientům v jejich domácím prostředí – zabraňuje vytržení klienta z jeho přirozených sociálních vazeb. O klienty s akutním i chronickým onemocněním a pacienty v pokročilých a konečných stádiích nevyléčitelných chorob se starají registrované všeobecné sestry.

Naši službu mohou využít obyvatelé Rožnova pod Radhoštěm a okolních obcí – Zubří, Zašové, Veselé, Stříteže nad Bečvou, Vigantic, Vidče, Hutiska-Solance, Valašské Bystřice, Dolní, Prostřední a Horní Bečvy.

S čím můžeme pomoci?

Usilujeme o to, aby poslední období života prožil nemocný člověk v důstojném a vlídném prostředí, ve společnosti své rodiny. Naše služba zahrnuje péči nejen o pacienta, ale i o jeho blízké. Vycházíme ze zkušenosti, že umírání nemusí být provázeno strachem, nesnesitelnou bolestí a nesmyslným utrpením.

Nabízíme multiprofesní spolupráci, která slučuje lékařské, ošetřovatelské, psychologické, sociální a duchovní aspekty. Klientům pomáháme s ošetřováním ran a defektů kůže, s aplikací inzulínu, injekcemi a infuzní léčbou, s výměnou močových katarů, ošetřovatelskou rehabilitací či podáváním léků. U paliativní léčby zajišťujeme oxygenoterapii, odsávání sekretu z dýchacích cest, zajištění léčby bolesti lineárními i přenosnými stříkačkovými dávkovači. Příbuzným a přátelům umírajících poskytujeme účinnou oporu.

V případě, že je pacient omezen na hybnosti do takové míry, že se nemůže dostavit k ambulantnímu ošetření, hradí poskytované služby zdravotní pojišťovny.

Provozní doba:

Nepřetržitý provoz