Výlet seniorů na Svatý Hostýn

Výlet seniorů na Svatý Hostýn

Ve čtvrtek 27. 9. 2018 jsme se na svátek sv. Vincence z Pauly vydali se seniory z rožnovska na pouť na horu Hostýn.

Jeli s námi především lidé staří, kteří již nemají sílu nebo možnosti, aby se na poutní místo dostali sami. Letos jsme vypravili pět autobusů, které dopravily poutníky na ranní mši svatou do baziliky Nanebevzetí Panny Marie. Bohoslužbou nás provázel zašovský pan farář Jiří Polášek a valašskomeziříčský děkan Pavel Hofírek. Program dále nabízel možnost pobožnosti křížové cesty nebo cesty světla. S pohybem po Hostýně pomáhalo seniorům dvanáct dobrovolníků z firmy On Semiconductor z Rožnova pod Radhoštěm. Díky jejich dobré náladě a nadšení prožili poutníci krásné chvíle procházkami po okolí nebo povídáním o svém životě. Po obědě následovala adorace se svátostným požehnáním. Pouť se letos opět vydařila a snad i každého z nás účastníků povzbudila, protože to je přeci účel pouti – načerpat tolik potřebné ujištění, že ve svých problémech a bolestech nejsme sami.

Čtěte dále...

Výstava na stromech Výstava na stromech

Výstava na stromech

4. 10. 2018