Využití výtěžku sbírky v roce 2019

• 4. ledna 2019 14:55
Využití výtěžku sbírky v roce 2019

Výtěžek letošní sbírky použijeme na provedení rekonstrukce vnitřních prostor budovy na Zámecké ulici, ve které sídlí služby pro lidi bez domova, na poskytnutí pomoci lidem v nouzi, na zajištění provozu Centra sociálně-materiální pomoci a na zakoupení dekontaminačního přístroje pro Charitní dům ve Valašské Bystřici.

Tento pátek a sobotu opět vyjdou do ulic Tříkráloví koledníci, kteří do vašich domovů nesou Boží požehnání a přání dobra. To nám pomáhá, abychom se po celý rok navzájem měli rádi, abychom si dokázali odpouštět, abychom byli citliví k potřebám druhých, abychom byli opravdově šťastní. To je něco velkého! To je důvod, proč Charita již po devatenácté pořádá Tříkrálové koledování. Vzpomeňme si na to, až Tři králové zazvoní u našich dveří.

Ukončení činnosti klubu Zeferino

Původním záměrem byla také podpora činnosti Klubu Zeferino. Vedení Charity Valašské Meziříčí bylo bohužel nuceno v závěru minulého roku učinit těžké rozhodnutí a po téměř dvaceti letech ukončit jeho činnost. Klub nabízel doučování, volnočasové a sociálně-výchovné aktivity pro děti ze Základní školy Masarykova.

Důvodů k ukončení bylo více. V roce 2017 započala spolupráce Města Valašské Meziříčí s Agenturou pro sociální začleňování, která měla pomoci Valašskému Meziříčí nalézt možnost financování pro některé aktivity, které jsou pro městský rozpočet finančně zatěžující. Zlomovým bodem pro ukončení činnosti Zeferina bylo rozhodnutí města realizovat projekt na doučování pro děti ze všech základních škol ve Valašském Meziříčí. Tedy i na ZŠ Masarykova, kde Zeferino působí. Zároveň došlo ke změně podmínek v poskytování dotací ze strany Rady vlády České republiky, která byla významným finančním podporovatelem činnosti Klubu.

Výše finančních prostředků původně určených na podporu Zeferina tak bude rozdělena všem výše uvedeným záměrům, které chceme z výtěžku Tříkrálové sbírky 2019 realizovat.

Více informací o Tříkrálové sbírce zde.

Čtěte dále...

Poděkování všem dobrovolníkům Charity Valašské Meziříčí Poděkování všem dobrovolníkům Charity Valašské Meziříčí

Poděkování všem dobrovolníkům Charity Valašské Meziříčí

23. 12. 2018