Noclehárna

Noclehárna je určena mužům a ženám bez přístřeší, kteří jsou soběstační a schopní sebeobsluhy a jejichž stav nevyžaduje bezbariérové prostředí. K využití naší služby je potřeba, aby klienti splnili dvě základní podmínky: při vstupu musejí podstoupit dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu (tolerujeme max. 0,8 promile) a uhradit poplatek za nocleh. Našimi klienty jsou lidé od 18 let. Ti, kteří jsou u nás poprvé, mají první noc zdarma.

S čím můžeme pomoci?

Naším posláním je poskytnout útočiště a pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Nabízíme možnost přenocování, provedení osobní hygieny a základní sociální poradenství. Klientům pomáháme se zajištěním základních lidských potřeb (strava, hygiena, odpočinek) v přijatelných podmínkách a vedení k nezávislosti a k soběstačnosti. Uživatelé mají k dispozici kuchyňský kout, kde si mohou připravit vlastní jídlo a vyprat prádlo.

Klienti mohou využít také základní sociální poradenství – pomoc s vyřizováním dokladů, osobních záležitostí, dávek, zprostředkování kontaktů atd. V krizových situacích zajišťujeme potravinový či hygienický balíček, ošacení a kontakty na návazné služby (Terénní služba Domino, Denní centrum, Sociální rehabilitace ATTA, Centrum sociálně-materiální pomoci).

Příjem klientů probíhá každý večer od 19:00 do 21:00 hod.

Služba je poskytována za úhradu.

Provozní doba:

pondělí