William Shakespear - HAMLET - netradiční muzikál

U příležitosti letošního výročí, kdy si připomínáme 30 let od obnovení charitní činnosti v našem regionu, si Vás dovolujeme pozvat na obnovenou premiéru představení Hamlet od Williama Shakespeara. Muzikál nově nazkoušela patronka naší Charity, paní Jana Janěková, která se v tomto mimořádném projektu představí i v herecké roli.

Původní inscenace vznikla v roce 2000 na DIFA JAMU v Brně, jako absolventské představení v ateliéru muzikálového herectví Jany Janěkové. Poté se hrála několik let na Malé scéně ND v Brně. Do původního dramatu byly vsunuty zhudebněné sonety W. Shakespeara, tak vznikla muzikálová forma.

Během let prošla inscenace mnohými proměnami a příležitostně se hraje dodnes. Původní obsazení se prolíná s nově příchozími. Představení je interaktivní svou formou a mobilní v každé jednotlivé realizaci.

Hudební forma je založena na vokalíze, kdy hudebním nástrojem je pouze lidský hlas. Některé mužské postavy hrají ženy, s odkazem na dobu alžbětinského divadla, kdy většinu postav hráli jen muži.

Projekt je netradiční svou nestandardností minimálního zkušebního procesu s určitou mírou improvizace. Každé představení je nezaměnitelným originálem. Obnovená premiéra vznikla v roce 2014 pro Colours of Ostrava.

Pondělí 20. června 2022 - 20:00 - komorní amfiteátr, Dřevěné městečko, Valašské muzeum v přírodě

Představení se koná ve spolupráci s Téčkem a Valašským muzeem v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Vstupné, ve výši 290,- Kč, je možné zakoupit v předprodeji od úterý 31. 5. 2022 na webových stránkách Téčka.